botart

Kërcimtari i hijeve

  • PDF

Kur vjen puna për të mësuar të vërtetën,

sa larg do të kërcejë Xheku për ta gjetur atë?

J.M. Forster

E VËRTETA GJENDET DIKU ATJE JASHTË…

POR, SA LARG DO TË GUXOJË TË KËRCEJË XHEKU PËR TA GJETUR?

Alergjia e Xhekut ndaj dritës së diellit e detyron atë të mos dalë nga hija, e njëkohësisht të jetë i vetmuar dhe nën rrezikun e djegieve të rënda të lëkurës sa herë që përballet me dritën. Kapërcimi i hijeve mbi majat e çative në muzg, e bën të ndihet i gjallë dhe i lirë. Por, gjendja e Xhekut papritur është bërë më keq se kurrë dhe vetëm babai i tij shkencëtar, që nuk dihet se ku ndodhet, mund ta shpëtojë. Ndërkohë që Xheku dhe mikesha e tij e re Beti, nisin rremojnë e hetojnë në të kaluarën e babait të tij për ndonjë gjurmë, as që u shkon nëpër mend se çfarë do të zbulojnë. Kudo që shkojnë ndeshen me thashetheme tronditëse e sekretet të errëta. Xheku është trim kur rri mbi çati, por a mund ta gjejë ai guximin që të përballet me të vërtetën?

You are here: Faqe kryesore