botart

HOMO DEUS

  • PDF

 

 

HOMO DEUS

Një histori e shkurtër e së nesërmes

Youval Noah Harari, autori i librit më të shitur: “Sapiens: një histori e shkurtër e njerëzimit”,

përfytyron botën në një të ardhme jo shumë të largët, në të cilën ne do të përballemi me një sërë

sfidash. Homo Deus eksploron projektet, ëndrrat dhe makthet që do t’i japin formë shekullit të

njëzetë e një – që nga tejkalimi i vdekjes e deri te krijimi i jetës artificiale. Ai shtron pyetjet më

themelore: Ku do të shkojmë prej këtu? Si do ta mbrojmë botën tonë të brishtë nga forcat tona

shkatërruese?

 

Sapiens-i na tregoi se prej nga vijmë.

Homo Deusi na tregon se ku do të shkojmë.

 

Lufta është jashtë mode.

Ka më shumë të ngjarë të vrasësh veten se sa të vritesh në ndonjë konflikt.

 

Uria po zhduket.

Mund të rrezikosh më shumë nga obeziteti se sa nga uria.

 

Vdekja është thjesht një problem teknik.

Barazia del – pavdekësia hyn.

 

Çfarë do të na sjellë e ardhmja?

Kjo është etapa pasardhëse e evolucionit.

 

KY ËSHTË HOMO DEUS

You are here: Te rritur HOMO DEUS